Van de website van DES, benieuwd naar de

Van de website van DES, benieuwd naar de visie van Drunen...

We waren er al weken mee bezig en zondag mochten we het dan eindelijk laten zien. De derby van de Langstraat tegen nummer 2, Drunen moest door ons gewonnen worden. Bij verlies zou het gat met de eerste twee teams nog groter worden en zou er dit seizoen niets meer voor ons te halen zijn. Na een vrij rustige trainingsweek, met nog een oefenwedstrijd om wat vertrouwen op te doen tegen Hilvarenbeek (0-9 winst), zaten we zondag om 13.15 uur bij elkaar voor de bespreking. Daar werd nog eens duidelijk dat we met niets minder dan 3 punten na afloop tevreden mochten zijn.

Na een uitgebreide warming up en een mooie overwinning van Dames 1 op Evergreen, werd om 14.30 uur dan eindelijk gefloten voor de start van de wedstrijd. Drunen begon eigenlijk zoals we verwacht hadden en wachtte de eerste minuten wat af. Wij namen daarom het initiatief en gingen op zoek naar een opening in de Drunense defensie. Dit leidde al meteen tot enkele kansen maar voor groot gevaar zorgden we op dat moment nog niet. Naar mate de eerste helft vorderde en wij een beetje uitgeraasd waren, ging ook Drunen meer op de aanval spelen. Onze verdediging stond echter prima op dat moment, waardoor Drunen eigenlijk vrij weinig kansen kreeg. Aan de andere kant bij de goal van Drunen werden wij wel gevaarlijker. Dit resulteerde dan ook in de eerste strafcorners van de wedstrijd waarvoor wij één van onze corner specialisten, Teun, in konden zetten. Die twijfelde niet bij deze buitenkans en sleepte de 1-0 voor ons binnen! Een terechte voorsprong die we meteen probeerden uit te breiden. Helaas zijn we niet nauwkeurig in de afronding waardoor een grotere voorsprong voor rust uit blijft.

In de rust waren we het er met elkaar over eens, dat we door het harde trainen in de voorbije weken fitter leken dan Drunen. Op zoek gaan naar een grotere voorsprong was dan ook het doel in de tweede helft. Langs de lijn was het inmiddels aardig druk geworden met supporters van beide kanten waardoor we nog eens extra werden gemotiveerd. De tweede helft begonnen we aardig, maar we moesten blijven waken voor een snelle uitbraak van Drunen. Weer werden er in de tweede helft behoorlijk wat kansen gecreëerd maar maakte we het onszelf moeilijk door niet te scoren. Drunen werd wat sterker en kwam uiteindelijk op gelijke hoogte. Een scoop werd verdedigend verkeerd ingeschat waarna de aanvaller van Drunen de keeper wist te omzeilen. 1-1! We moesten drie punten pakken om nog iets van het seizoen te kunnen maken dus schakelde we nog een tandje bij. Al snel resulteerde dit in een strafcorner waarvoor Teun nog maar eens mocht aanleggen. Met een snoeiharde sleep in de netten liet hij de keeper kansloos en pakten we wederom een voorsprong. 2-1! Drunen moest nu wel iets gaan proberen maar kwam niet veel verder dan een paar corners in de resterende speeltijd. Deze werden prima verwerkt door onze keeper en verdedigers waardoor we nog altijd op voorsprong bleven staan. De wedstrijd lag op dat moment behoorlijk open waarbij wij de grootste kansen kregen om het definitief te besWebsite laten maken Lissen. Dit gebeurde echter niet waardoor het tot de laatste minuut nog even spannend bleef. Gelukkig kwam na 70 minuten spelen het verlWebsite laten maken Ossende fluitsignaal en bleef de 2-1 eindstand op het scorebord staan.

Ons doel was bereikt! Drie punten in de derby van de Langstraat! We hebben hard gewerkt en laten zien dat we van iedereen moeten kunnen winnen in deze poule. Laten we deze lijn dus ook doorzetten in de volgende wedstrijden. Het was een spannende wedstrijd die wij zeker mede door alle support hebben binnen gesleept. Wij willen iedereen die er was dan ook heel erg bedanken en hopen jullie ook over twee weken weer bij DES langs de lijn te zien staan!

Volgende week wacht eerst nog de wedstrijd tegen Website laten maken Prinsenbeek. Een club waaraan de meeste van ons slechte herinneringen hebben door de verloren kampioenswedstrijd in 2011. Van dat team is nu alleen niks meer over waardoor Website laten maken Prinsenbeek na vorig jaar wederom moet vechten tegen degradatie. Dit moet voor ons dan ook een wedstrijd zijn om op de ingeslagen weg door te gaan en weer drie punten mee naar DES te nemen!

Tot snel weer!

DES Heren 1