Liberty - Dommel: 1-1 Zo dat was weer

Liberty - Dommel: 1-1
Zo dat was weer een enerverende zondag, uitwedstrijd in Dongen. Na een week met veel sneeuw toch blij dat we weer een mooie wedstrijd mochten hockeyen. Na een korte teambespreking en de gebruikelijke warming-up was het dan tijd om te beginnen.

1e Helft
Als team redelijk slap begonnen aan deze wedstrijd, waarbij we als team helemaal niet in de buurt kwamen van ons gebruikelijke niveau. Het was dan ook niet opmerkelijk dat Liberty er aantal keer gevaarlijk doorheen kwam. Via een strafcorner kregen ze een strafbal. Ggelukkig blijkt Liberty over een spits te beschikken met knikkende knieƫn, die uiteindelijk de bal vakkundig op de paal deponeerde. Maar helaas voor ons wist Liberty daarna nog een ouderwetse frommelgoal te maken. 1-0 achter. Liberty maakte hierna aantal fysieke overtredingen waarvoor ze, de wel bekende, groene kaart kregen.
In de rust een redelijk duidelijke speech gehad dat het eigenlijk nergens op leek. Hier konden we weinig dan het er mee eens zijn. Gelukkig besefte we gauw genoeg dat de neuzen allemaal weer dezelfde kant op moesten en dat het tijd was om ons vertrouwde spel te gaan spelen. Dit werd wel bemoeilijkt door ons vanwege de krappe selectie en wat blessuregevallen.

2e helft
Dommel duidelijk de betere partij, die met elf man hard bleven werken en zich niet uit het veld lieten slaan. Liberty trok zich ver terug, in wat een handbal verdediging genoemd mag worden en kwam er een aantal keer nog gevaarlijk uit (gevaarlijk op twee manieren; afgezien van een aantal kansen bleven ze ook fysiek flink uitdelen). Dat de scheidsrechters van Liberty hier niet tegen optreden is nog steeds een waar raadsel. Gelukkig hield onze keeper Floris Stumpel zijn doel in de 2e helft keurig schoon en als team hopen we daarom ook dat hij serieus nadenkt over zijn contractverlening. Afijn de omcirkeling van het doel van Liberty bleef een feit. En gelukkig was daar onze spits, Albert-Jan Krijthe, die met al zijn ervaring de bal met zijn backhand achter de keeper van Liberty plaatste. Hierna bleven we druk zetten en kregen we nog een hoop kansen om de wedstrijd ondanks de wedstrijdleiding van Liberty naar ons toe te trekken. Ver in de 2e helft komt een speler van Liberty onze cirkel in, verliest de bal en in zijn frustratie begaat hij een heuse poging van mishandeling door volle bak met zijn been door te trappen op een van onze spelers. Deze speler verweerd zich vervolgens en krijgt hierop een volstrekt onterechte rode kaart. De speler van Liberty die al 2 waarschuwingen had voor fysiek spel en voor het natrappen van een van onze spelers mocht blijven staan. Volgens de regels zou dit automatisch, bij de tweede keer al(!), geel moeten betekenen! Deze hele zaak gemeld bij de bond en verwachten daarom ook nog actie tegen Liberty, Tot die tijd adviseren wij iedereen die een wedstrijd speelt bij Liberty een camera mee te nemen om te zorgen dat ze er niet in gefloten worden.