Weinig verslagen te vinden. HIer nog wel

Weinig verslagen te vinden. HIer nog wel één van DES. Die zijn wel lekker bezig de laatste wedstrijden. Denk alleen dat ze te laat op gang zijn gekomen om de eerste plaats nog te pakken.

Zondag 18 maart: Heren 1 haalt uit bij Website laten maken Prinsenbeek!

Afgelopen zondag mochten we aantreden voor de eerste uitwedstrijd van de tweede seizoenshelft. Een uitwedstrijd die in het seizoen 2010-2011 een erg pijnlijke afloop voor ons had. In Website laten maken Prinsenbeek werd namelijk met 1-3 verloren waardoor we het seizoen niet als kampioen afsloten. Ook de enorme steun van het publiek, dat met twee bussen en velen auto’s was afgereisd, mocht helaas niet baten. Nu twee jaar later is er nog weinig over van die ploeg en moeten ze, na rechtstreekse degradatie het afgelopen jaar, weer vrezen voor hetzelfde scenario. Thuis werd al met 11-1 gewonnen. We waren dan ook genoeg gemotiveerd om bij Website laten maken Prinsenbeek de drie punten te pakken.

Na het eerste fluitsignaal werd er door ons meteen druk gezet op de defensie van Website laten maken Prinsenbeek. Daaruit werd al snel duidelijk dat wij vandaag het spel moesten maken. Ondanks de overmacht werd er in de eerste 10 15 minuten niet gescoord. De eerste strafcorner bracht daar echter verandering in. Een in eerste instantie niet goed uitgevoerde corner belandde uiteindelijk bij Roel die met zijn backhand de 0-1 binnen sloeg. Na de 0-1 gingen we meteen op zoek naar een grotere voorsprong die er door opnieuw een strafcorner ook kwam. Dit keer was de uitvoering wel goed en wist Teun, net als vorige week zijn doelpunt mee te pakken. 0-2! Vanaf dat moment ging het allemaal heel snel. Wederom werd een strafcorner hard op goal gesleept. Een verdediger van Website laten maken Prinsenbeek kreeg de bal echter op zijn lichaam waardoor een doelpunt werd voorkomen. De bal ging op de stip en het was aan Peter om dit buitenkansje te benutten. Met een geplaatste push zette hij ons op 3-0 en leek de wedstrijd eigenlijk al vroegtijdig beslist. Van inhoWebsite laten maken Uden was echter geen sprake! Via Maarten en Djanni werd de scoren verder uitgebreid naar 5-0 en mocht Maarten vervolgens de eerste helft nog met een hoogstandje afsluiten. Na het spel een aantal keer van kant te verplaatsen wist Peter met een schitterende steekpass Maarten alleen voor de keeper te zetten. De aanname was perfect en de bal werd vervolgens fraai over de keeper in de kruising gepusht. 0-6!

In de rust was er natuurlijk weinig aan te merken op het spel en werd erop gehamerd dat we de score gewoon verder uit moesten breiden. De tweede helft begonnen we wat slap, waardoor Website laten maken Prinsenbeek even de kans kreeg om een doelpuntje te scoren. We herstelden ons gelukkig weer snel waardoor nog altijd 0-6 op het scorebord bleef staan. De tweede helft breidde we de score via een harde klap van Peter verder uit naar 7-0 en was het niet veel later weer aan Teun om een strafcorner te verzilveren. 8-0! De dubbele cijfers kwamen behoorlijk dichtbij maar de afronding werd slordiger. We kwamen via Martijn nog wel op 9-0, maar de tien werd helaas niet meer gehaald. Met een 0-9 overwinning verlieten we tevreden het veld en wisten we weer een plaatsje op de ranglijst te stijgen naar de 4e plaats.

Komend weekend komen we wederom een laagvlieger tegen. Dan komt om 14.30 uur hekkensluiter Bommelerwaard richting de Eikendijk. Ook dan zullen we er alles aan doen om het publiek te vermaken en een grote score neer te zetten. Kom dus zeker even kijken! De dag wordt afgesloten met een gezellig feestje in De Derde Helft!

Tot volgende week!

DES Heren 1