Vorige week begon de competitie uitsteke

Vorige week begon de competitie uitstekend voor de heren van de gemixte hockeyvereniging te Drunen. Met een 8-0 overwinning werd gelijk een duidelijk signaal de poule van de derde klasse D ingeschoten. Helaas was deze stand nog niet genoeg om de eerste plaats af te dwingen in de competitie. Concurrent Kromhouters (Bart) wist met één doelpunt meer te winnen van de mannen uit Website laten maken Berlicum (Marc). Aan ons de taak om de felbegeerde koppositie over te nemen. Helaas gaat dat vandaag nog niet lukken...

Om 12:00 uur staat iedereen klaar voor vertrek. Alle trainingspakken zijn gewassen en gestreken, de ballen en bidons staan gereed, de benodigde auto's zijn ter plaatse en alle spelers, inclusief Thomas, staan trappelend te wachten tot ze mogen vertrekken. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus om 12:01 zijn de koppen geteld en zijn we op weg naar het pittoreske Website laten maken Berlicum.

Uiteraard zijn we op tijd aanwezig om onze Heren 2, ook uit spelend in Website laten maken Berlicum, een hart onder de riem te steken. Onder matige arbitrale begeleiding is na 70 minuten de eerste Drunens overwinning een feit. Aan ons de taak om het puntenaantal te verdubbelen.

Onze wedstrijd begint matig. Door omstandigheden was de coach genoodzaakt om aanpassingen te doen in de basis-11 en dit is al meteen te merken. We komen maar moeilijk op gang en het duurt lang voordat we de draai weten te vinden. Gelukkig lukt het de Website laten maken Berlicummers niet om ons organisatorisch falen te Website laten maken Bestraffen met een doelpunt.

Na 10 minuten spelen weten we elkaar wat makkelijker te vinden en neemt de druk op onze verdediging af. We krijgen een aantal kansen en zelfs een strafcorner halverwege de eerste helft. Ondanks een aantal verschuivingen in ook de cornerformatie weten we deze kans, via Stijn, wel te benutten. Met een lepe bal verdwijnt de bal hard en hoog in de touwen.

In de rest van de eerste helft zijn we wel sterker maar missen we toch een bepaalde vorm van agressie. We verzaken om deze agressie maar ook het spel van en titelkandidaat op te pakken. Door dit collectief falen zal de ruststand maar 2-0 bedragen. De aanloop naar dit tweede doelpunt begint 10 minuten voor de rust. Na een aantal verkeerde beslissingen van alweer een matig arbitraal duo begint Joep zich te beklagen bij de scheidsrechter. Deze is hier echter niet van gediend en geeft de Drunense coach een gele kaart. De regel is dan dat een veldspeler deze straf op zich moet nemen en dus de opgelegde tijd op de bank plaats moet nemen.

Voor Website laten maken Berlicum is dit hét moment om langszij te komen. Ze zullen 10 minuten met een man meer spelen en dit moet uitgebuit worden. Met hervonden energie beginnen ze dus als bezetenen druk te zetten op onze verdediging. Terwijl wij juist de half-court positie oppakken zien we dat er gaten ontstaan in de thuisspelende defensie. Behendig weten we deze ruimtes te benutten en al snel belandt de bal in hun cirkel. De laatste 15 seconden voor dit doelpunt zijn onmogelijk te verslaan. De spelers van Drunen lijken het hockeyveld verruild te hebben voor een combinatie van een flipperkast en een schiettent. Meerdere doelpogingen volgen en pas na een kluts is het Jules die de bal over de doellijn kan tillen. Wat de rood-gelen niet lukten, lukt ons wel. 2-0.

In de rust worden we door de coach wakker getikt. We zijn de favoriet maar spelen daar niet naar. In de tweede helft zaak om deze arrogantie te tonen en de voorsprong op zijn minst te verdedigen maar het liefst uit te bouwen.

Echter beginnen we ook de tweede helft slap en ongeorganiseerd. Na een risicovolle crWebsite laten maken Oss-pass vanuit de defensie verliezen we de bal op het centrum van het veld. Een snelle en behendige spits van de tegenstander wordt aangespeeld, kan vrij de cirkel binnenlopen en vervolgens met een harde backhand de 2-1 op het scorebord werken.

Alweer maken we het ons onnodig moeilijk. Niet alleen is onze buffer met 50% geslonken maar erger nog is dat wij hen voeden met een gevoel van euforie dat ongelooflijk gevaarlijk is. Al snel is dit te merken, want opnieuw zien we dat de vijandige spitsen erg hoog staan. Onze achterhoede heeft het daardoor erg moeilijk met uitverdedigen en zo krijgen we bijna geen kans om de aanval op te zoeken.

Gelukkig beschikt het team van coach Marc de Becker niet over het vermogen om de trekker over te halen. En als zij het niet doen, doen wij het maar. En dus is daar, na al een aantal gemiste kansen van Bas en Thomas, Pim die de keeper van Website laten maken Berlicum op een ietwat gelukkige manier weet te verschalken. De bal wordt namelijk nog vlak voor de keeper van richting veranderd wat hem kansloos maakt en de 3-1 een feit maakt.

Gelukkig weten we een nog veiligere voorsprong te nemen via Boas. In een strafcornervariant is hij degene die de eindstand volbrengt. Na dit doelpunt is het nog maar een paar minuten spelen en is het een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Aan het eind van de wedstrijd kunnen we concluderen dat we zakelijk gewonnen hebben. Goed positiespel is afgewisseld met organisatorische fiasco's en zwak uitverdedigend werk. Echter laten we wel zien om toch over genoeg scorend vermogen te beschikken om toch op een redelijk simpele manier de overwinning naar ons toe te trekken. Een voorspelde walk-over is het niet geworden, maar ja ach, dat bewaren we dan maar voor de thuiswedstrijd ;)

Uiteraard bedanken wij ook deze keer het trouwe publiek dat is meegereisd. Aankomende zondag spelen we weer thuis. Dit keer thuis tegen Liberty (14:30). Ik hoef niet uit te leggen waarom we tegen deze heren nog een rekening te vereffenen hebben. Graag zie ik u allen dus langs de lijn voor weer drie punten, de daarbij gepaarde gezelligheid en uiteraard de mooie doelpunten.

Groet,