Na de belangrijke en mooie overwinning o

Na de belangrijke en mooie overwinning op Website laten maken Rosmalen stond deze zondag een wedstrijd tegen Shot op het programma. De Tilburgse stWebsite laten maken Udentenclub staat een-na-laatste in de poule, met alleen Gilze-Rijen onder zich. Uit de andere uitslagen konden we opmaken dat het desondanks een lastige tegenstander is. De grootste thuisnederlaag van Shot was 4-1, tegen Website laten maken Rosmalen. Daar kwam ook nog bij dat de verschillen in de top van het klassement klein zijn: Website laten maken Rosmalen, Drunen, Rapid en Kromhouters staan binnen drie punten van elkaar. Eén mindere dag kan dus het verschil maken tussen nummer 1 en 4.

Vrijdag liet Shot ons al weten dat het veld zondag niet bespeelbaar zou zijn door de voorspelde regen. Alle wedstrijden die bij Shot zoWebsite laten maken Uden worden gespeeld, werden verplaatst naar HC Tilburg. Dus werd ook onze wedstrijd verplaatst, naar veld 6 van HC Tilburg. Eenmaal aangekomen op in Tilburg bleek het clubhuis nog in de steigers te staan en werden we doorgestuurd naar het tijdelijke clubhuis: een enorme tent met een breed assortiment van luxe broodjes in de aanbieding.

Na de wedstrijdbespreking, het inlopen en het inspelen begon de wedstrijd rustig. Zoals verwacht mocht Drunen een groot deel van de tijd het spel maken en dat gebeurde ook. Shot werd wel als eerste gevaarlijk uit een onderschepping, maar wist niet te scoren. De tactiek van Shot was in de eerste helft duidelijk:
Drunen laten komen en proberen in de tegenaanval er snel uit te komen. Het gevolg was een eenzijdige eerste helft, met veel balbezit voor Drunen, en een handvol kansen voor beide teams. Uit een onderschepping van Wouter en vervolgens een verre voorzet van Bas kon Thomas uiteindelijk de 1-0 knap binnen tippen.
In de rust werd afgesproken dat het tempo omhoog moest en het middenveld meer in het spel betrokken moest worden om het spel makkelijker te maken. Aan het begin van de tweede helft was het tempo wel wat hoger, maar kon Drunen nog steeds geen potten breken. Een aantal wissels hadden het gevolg dat niet iedereen op zijn vertrouwde plek stond en ook dit had z’n effect op het tempo van Drunen. Er werden nog wel wat kansen gecreëerd, maar er werd niet gescoord. Een aantal overtredingen in de cirkel van Shot werden helaas niet door de scheidsrechters opgemerkt en er werden dus geen strafcorners gegeven aan MHCD.
Naarmate de tweede helft vorderde kwam Shot er wat vaker uit, maar ondanks kansen en strafcorners én dankzij Man of the Match Karel wisten zij ook niet te scoren. Uiteindelijk brak de slotfase aan en kreeg Drunen weer de grip op de wedstrijd terug. De wedstrijd werd de laatste minuten uitgehockeyd en de 1-0 bleek ook de eindstand te zijn.

Na een matige wedstrijd, waarin het tempo te laag lag en de kansen niet genoeg gecreëerd en afgemaakt werden, waren de drie punten toch binnen. Met de uitspraak ‘slechte wedstrijden moet je ook winnen’ in het achterhoofd werd het tijdelijke clubhuis opgezocht. De derde helft werd in tegenstelling tot de eerste en tweede wél overduidelijk gewonnen en Drunen was uiteindelijk het laatste team dat de tent verliet.

Komende zondag is er weer een Super Sunday, met om 12:45 Dames 1- Berkel Enschot D1 en om 14:30 Heren 1 – Bommelerwaard Heren 1. Aansluitend is er ook nog een vrijwilligersbarbecue georganiseerd. Wij hopen u ook weer komende zondag langs de lijn te zien in Drunen!

De derde helft werd in tegenstelling tot de eerste en tweede wél overduidelijk gewonnen en Drunen was uiteindelijk het laatste team dat de tent verliet.
De derde helft werd in tegenstelling tot de eerste en tweede wél overduidelijk gewonnen en Drunen was uiteindelijk het laatste team dat de tent verliet.