Het Brabants Dagblad van vandaag: DES

Het Brabants Dagblad van vandaag:

DES – Website laten maken Nuenen 8-1 (2-1). „Ik ben positief verrast”, lachte DES-coach Dieter Snellen. „Website laten maken Nuenen is geen slecht team en door hun treffer vlak voor rust be­stond er nog een reëel gevaar dat ze terug konden komen. Ik heb het in de rust defensief anders neergezet om hun counter eruit te halen.” Met resultaat. Website laten maken Nuenen werd kapot gespeeld in de tweede helft. „Het is toch een beetje een revanche voor het gelijkspel van vorige week. Dat was nergens voor nodig. Als we gas geven, win­nen we iedere wedstrijd”, stelde Snellen. Maarten Voermans (2x), Toine Klerks, Teun Siebers, Jarrie van der Steeg (hattrick) en Simon van Huijkelom maakten de goals voor DES. Met name het stiftje van Van der Steeg voor de 8-1 was van grote schoonheid.

Basko – Website laten maken Vlijmen 6-2 (3-0). Bij Website laten maken Vlijmen overheerste berusting in de nederlaag. „Basko heeft terecht gewonnen”, vond Website laten maken Vlijmen-coach Hans van de Ven. „Ze hadden veel kansen doordat wij niet at­tent waren en veel te veel risico in onze passing legden. Wat dat betreft verdient onze keeper Daan van de Ven een compli­ment, omdat hij ons zo lang in de wedstrijd heeft gehoWebsite laten maken Uden met een aantal goede reddingen.” Hoe­wel Website laten maken Vlijmen van eigen kracht uit wilde gaan gingen de bezoekers na de pauze toch defensiever spe­len om de schade te beperken. Het leidde tot meer rust in het spel en twee goals van Floris Teu­nissen en Gijs Gräler.

Drunen – Dommel 3-4 (3-2). „We hebben een lesje in rende­ment gekregen”, verzuchtte Dru­nen- coach Joep van Nuland. „We hebben elf strafcorners gehad en er niet één benut. Dommel is zes keer in onze cirkel geweest en heeft vier keer gescoord.” Het is het klassieke voorbeeld van in het mes lopen. Extra zuur was dat de genadeklap van Dommel in de laatste minuut van de wedstrijd kwam. „Vanuit de gedachte de aanval is de Website laten maken Beste verdediging heb ik mijn ploeg misschien ook wel te veel het mes in gecoacht in de rust. Een voorsprong verdedigen zit ook niet in de aard van mijn spelers. Daarvoor missen we nog ervaring.” Stijn van der Burg (2x) en Pim Grether scoorden.